Komentara: 0
Pregleda: 1978

Odbojka: ŽOK "Subotica" izborio plasman među osam najboljih ekipa u državi

23.04.2024. u 14:21h
Izvor: Subotica.com
ŽOK "Subotica" je pokazao izuzetnu igru i zrelost ekipe, i pobedom u dve odlučujuće utakmice proteklog vikenda izborio plasman na finalni turnir Prvenstva Srbije, na kome će imati priliku da snage odmeri sa sedam najjačih ekipa iz cele države.
Odbojka: ŽOK "Subotica" izborio plasman među osam najboljih ekipa u državi

Devojke su najpre odličnom igrom izborile plasman na finalni turnir Vojvodine, kroz koji ih je put vodio do finalnog turnira na republičkom nivou. Prvi korak bilo je gostovanje u Zaječaru. 

 - Prvu utakmicu, protiv ekipe "Timok" iz Zaječara, igrali smo u gostima. Nakon zaostatka od 2:0 po setovima, desio se preokret, i dobili smo tu utakmicu rezultatom 3:2. Izuzetno smo ponosni na naše devojke, koje su i pored napornog putovanja uspele da pobede, i to da se vrate posle 2:0. U tom uzrastu je posebno teško biti toliko koncentrisan, da na takav način preokreneš rezultat, to pokazuje njihovu snagu i zrelost - kaže direktor ŽOK Subotica, Nataša Jančikin

Odbojka: ŽOK "Subotica" izborio plasman među osam najboljih ekipa u državiNakon ostvarene pobede u prvoj, devojke je čekao težak zadatak, utakmica sa velikim ulogom, protiv izuzetno jake ekipe "Uba".

 - "Ub" je prvoligaška ekipa, ozbiljan protivnik. Igrali smo na domaćem terenu. Nismo utakmicu otvorili kako smo planirali, i ponovo smo gubili 2:0 u setovima. Devojke nisu uspevale da pronađu svoju igru. To je bio i veliki pritisak, jer je ta utakmica bila odlučujuća - samo pobednik utakmice ide na finalni državni turnir. U trećem setu uspeli smo da povratimo svoju igru, "Ub" je počeo više da greši, a naše devojke su smanjile broj grešaka. U četvrtom setu se igralo poen za poen, ali je u završnici naš tim bio skoncentrisaniji. Već u petom setu smo bili ubedljivi - objašnjava sagovornica. 

Odbojka: ŽOK "Subotica" izborio plasman među osam najboljih ekipa u državiUtakmica je završena rezultatom 3:2 u korist ŽOK "Subotica" (po setovima 13:25, 16:25, 25:17, 25:23, 15:8), Subotičanke su igrale u sastavu J. Čajić, J. Budanović, A. Pavlović, V. Vukmirica, N. Nenadović, A. Ljubinković, M. Petrović, N. Radinović T. Medojević. E. Petrović i E. Zemlo.

Pred ŽOK "Subotica" sada je novi izazov i zadatak, a to je finalni turnir Prvenstva Srbije, koji će se održati u maju, a na koji idu optimistično i rasterećno - jer su svoj ćilj već ostvarili. 

- Za nas je sve ovo što smo do sada postigli veliki uspeh. Velikim delom za njega su zaslužni treneri Igor Čajić i Ana Čajić, koji su sve vreme bodrili decu, maestralno ih vodlili, nisu im dali da padnu kad je najteže. Devojke su prepoznale veru trenera u njih i iznele utakmice na najbolji način - dodaje sagovornica. 

Odbojka: ŽOK "Subotica" izborio plasman među osam najboljih ekipa u državiZa klub, ovo je važna potvrda njihovog dosadašnjeg rada, pokazatelj da su na dobrom putu kada je u pitanju razvoj talenata i stvaranje novih nada odbojke. 

 - Naš cilj je da deca nauče da igraju, da imaju dobru tehniku, da odigraju dosta utakmica i definitivno nam je ovo pokazatelj da se sa decom u našem klubu radi na dobar način. Kod nas su deca podeljena po generacijama, svako trenira sa svojom generacijom, gledamo da imaju dosta utakmica i jake treninge, kako bi na terenu mogle da pokažu rezultate. Mi želimo da stvorimo te mlađe igrače, koji će sutra da idu u veće klubove, u Spartak, Beograd, studije u Americi,  kakva im se prilika pruži - ističe predsednica ŽOK Subotica.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 nedelju i 3 dana
Komentara: 0
Pregleda: 1978

Povezana vest

Povezane teme

žok subotica

ženski odbojkaški klub subotica

nataša jančikin

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.